Pinseutstillingen på Eidsfos Hovedgård – «Vakre øyeblikk», Victoria Belyashova


09. jun 2014 12:00 - 16:00 | Eidsfos Hovedgård

ictoria Belyashova, født i 1971, vokste opp i St. Petersburg. Hun har en solid kunstutdanning fra sin hjemby, der hun utviklet sin virtuose figurative maleteknikk. Hun henter motiver fra naturen og fra en fantasiverden preget av romantikk, kristendom og mytologi.

Paradisfugl-Victoria Belyashova - november2010

Hennes medier er de fleste tegne- og maleteknikker, som blyant, tusj, akvarell, gouache, tempera, pastell og olje. Hun blander også gjerne teknikker der det passer for uttrykket.

I tillegg maler hun miniatyrmotiver på egg av tre, som enten henger i en dekorativ snor, står på en sokkel, eller på en tilhørende dekorert fot. (Detaljene blir utført med lupelampe og pensler med 8-10 hår.)
Motivene på eggene utfolder seg i et rikt kunstnerisk mangfold: Det kan enten være en ren dekorativ ornamentikk, natur i form av fugler, blomster og landskap, eller religiøse motiver preget av den ortodokse ikontradisjonen. I tillegg beveger hun seg også innenfor en mer folkloristisk motivkrets, der hun henter inspirasjon fra de tradisjonelle russiske matryoshka-figurene.

Velkommen til en nydelig og fargerik utstilling, som er viet til de vakre og skjønne aspektene av livet.

https://www.facebook.com/VictoriaBelyashova

http://victoriasweb.no/

Forrige artikkelÅpningstider utstillinger t.o.m. søndag 25.mai Neste artikkelPinsetreff på Eidsfoss